fbpx

10 tips om een lange rok te combineren (2022)

lange rok

Je kan er niet omheen. De lente is officieel van start gegaan: langzaam maar zeker klimt de zon weer hoger aan de hemel en worden de dagen terug langer. Hoog tijd dus om je broek in te wisselen voor een leuke rok. 

De nieuwe modetrend? Lange rokken of zogenaamde maxi-rokken. Een trend die overgewaaid is vanuit de seventies. Korte rokken die weinig aan de verbeelding overlaten, zijn inmiddels passé.

Het grote voordeel aan zo’n maxi-rok: het past bij elke gelegenheid. De combinatiemogelijkheden zijn bovendien eindeloos. In dit blogartikel geef ik je enkele tips over hoe je een lange rok kan combineren!

Tips om een lange rok te dragen

Zalig lenteweer vraagt om een leuke rok. Maar hoe combineer je een lange rok? En welk bovenstuk kies je? Wel, goed nieuws! Door je bovenstuk af te wisselen, draag jij je rok op verschillende manieren. Je creëert hierdoor verschillende outfits. Hieronder vind je alvast wat inspiratie en tips. 

#1 Ben je klein? Kies dan voor een midirok

Ik val ineens met de deur in huis. Want eerlijk is eerlijk. Met een lange rok toon je kleiner. Ben je dus iets kleiner of heb je kortere benen? Dan kies je beter voor een midirok in plaats van een maxi-rok

midi rok

Een midirok komt ongeveer tot iets voorbij de knie. Een maxi-rok daarentegen is op enkellengte. Hoe langer de rok, hoe meer je silhouet optisch naar beneden getrokken wordt. Het resultaat? Je oogt kleiner. En dat wil je natuurlijk niet, wanneer je van nature al klein bent. 

#2 Met een knopenrij toon je slanker

Toon je toch graag slank en groot met een lange rok? Ga dan voor een rok met een verticale knopenrij. De knopenrij verdeelt je rok verticaal in twee. Daardoor toont die smaller en langer. En jij dus ook! 

lange rok knopenrij

Met een korte rits vooraan in het midden krijg je deels hetzelfde effect als de knopenrij. Heb je een rok met verticaal doorgesneden panden? Dan krijg je ook het slanker en groter effect.

 #3 Let op de grootte van de print 

Vergelijk de tekening eens. Zie je het verschil tussen links en rechts? Juist, de linkse rok met grote print toont zwaarder en dus breder. Een kleine, fijne print is dus een ideale slankmaker. En dat geldt niet alleen voor rokken. Ook in je bovenstukken maakt dit je slanker. Kies dus voor een leuke maar fijne print.

lange rok patroon

#4 Kies voor een lange uitgeschuinde rok bij brede heupen

Verhoudingen zijn enorm belangrijk tijdens het kiezen van de juiste kleding. Heb je prachtige, vrouwelijke vormen op je onderlichaam? Of ben je wat breder aan de heupen en billen? Ga dan voor een zwierige rok met uitschuining die onderaan breder wordt. 

lange rok

Dat brengt je lichaam mooi in proportie. Ga dus zeker niet voor een kokerrok. De aanpassende rok die smal toeloopt naar onderen accentueert je heupen nog meer. En hoe smaller de zoomlijn, hoe breder je toont op je onderlichaam. Ga dus liever voor een zwierig model. 

#5 Denk na over de kleur van je bovenstuk

Een eenvoudig principe om slanker te tonen is om te kiezen voor een verticaal effect. Dit creëer je door de kleur van je rok te herhalen in je bovenstuk.

Je oog maakt optisch een verbinding van je rok naar je bovenstuk en je krijgt een liftend effect. En zo toon je natuurlijk slanker en groter!

lange rok kleur

#6 Combineer een lange rok met een licht bovenstuk

Een donkere rok met licht bovenstuk? Of beter een donker bovenstuk met lichte rok? Je brengt de aandacht best naar boven. En dat doe je met lichte kleuren! Draag dus liever een licht bovenstuk met een donkere rok. Dat toont meteen veel slanker.

lange rok kleur

Hou je van een leren jacket of zelf een jeansvest? Combineer dat gerust met een rok! Dit geeft een extra trendy effect aan je outfit. Een lange rok heeft eindeloze combinatiemogelijkheden. Een jeansvest geeft een casual uitstraling, een leren jacket dan weer een stoere

En combineer je een rok met een blazer? Dan is je outfit perfect om mee naar het werk te gaan! Draag je vest vooral los op je rok. Zo verdeel je je bovenlichaam verticaal in twee. En je raadt het misschien al, maar dit helpt dus ook om slanker te tonen.  

#7 Draag een halsuitsnijding

Zoals eerder aangegeven, toon je met een lange rok kleiner. Dit kan je deels compenseren door een leuke halsuitsnijding te dragen. Een gesloten hals tot bovenaan geeft een horizontaal effect. 

Draag je een diepe halsuitsnijding, dan krijg je een verticaal effect. En dat is nu net wat we nodig hebben. Dit brengt de aandacht opnieuw naar boven, waardoor je groter lijkt.

lange rok accessoires

Hou je van een spannende, leuke look? Combineer dan eens een geklede hemdbloes met kraag met een lange rok. Zo maak je je outfit ideaal om naar het werk te gaan. 

De kraag van de bloes trekt de aandacht naar boven. Laat een aantal knopjes open staan voor het effect van een halsuitsnijding. Je verdeelt je bovenlichaam opnieuw in twee verticale delen. En dat betekent opnieuw slanker

Tip: vervang de bloes in je vrije tijd gerust door een casual t-shirt of pull.

#8 Een print in je bovenstuk is een slankmaker

Een print in je bovenstuk maakt je outfit net iets leuker. Bovendien breng je de aandacht zo weer naar je bovenlichaam. Kies voor een print die de kleur van je rok herhaalt. Zo maak je er een leuke, afgestemde outfit van. Ga ook hier liever voor een kleinere print. Want ook dat zorgt weer voor een slanker uitzicht!  

lange rok bovenstuk

#9 Accessoires doen altijd wonderen 

 Een andere manier om slanker te tonen, is het dragen van accessoires. Je trekt de aandacht opnieuw naar boven. De aandacht naar je gelaat trekken is fundamenteel om slanker en groter te tonen. 

lange rok combineren

Dubbel scoren? Herhaal dan de kleur van je rok in je accessoires. Zo krijg je een optische verbinding tussen de rok en je accessoires. De aandacht gaat naar je gelaat en je toont automatisch groter en slanker

Maar kies je nu best voor een lange of korte halsketting? Ga voor lang! Ook hier geldt dat dit je bovenlichaam verticaal in twee verdeelt. Met opnieuw als gevolg dat je slanker toont.

Let zeker op je lichaamsbouw bij de aankoop van je accessoires. Ook hier geldt de regel van de proporties. Een zwaar en robuuste lichaamsbouw vraagt om zwaardere accessoires. Een fijne kleine vrouw draagt dan weer beter fijne accessoires.

#10 Kies voor een kort en aanpassend bovenstuk 

 Draag je nu best een trui op een lange rok? Of toch beter een vest? Een trui is ook altijd een goede keuze! Dit geeft je outfit een casual effect en is ideaal tijdens het weekend. Combineer een lange rok in dunne stof met een trui in dikkere kwaliteit. Dat geeft spanning in je look en zorgt voor een stijlvol effect. Ideaal om lekker warm te blijven tijdens het tussenseizoen met je dunne zwierige rok! 

lange rok combineren

Combineer een lange, brede rok liever niet met een lang en breed bovenstuk. Dat is wat te veel van het goede. Creëer beter wat spanning in je silhouet. Dit doe je door breed af te wisselen met smal. Draag dus een aanpassend en kort bovenstuk bij je lange zwierige rok. Dat staat je veel mooier!

De beste schoenen om onder een maxi-rok te dragen

Schoenen met een (open) hak 

Elke vrouw met stijl weet dat schoenen cruciaal zijn voor je outfit. Ze bepalen mee je look. Een lange rok trekt je silhouet naar beneden. Draag je daarbij nog platte schoenen? Dan wordt het natuurlijk nog erger. Ga dus liever voor een leuke, vrouwelijke schoen met hak

Maar let wel op. Zware schoenen met een brede hak geven ook dat neerwaartse effect. Open schoenen of sandalen met hak zijn beter dan gesloten schoenen.

Hou je niet van schoenen met blote tenen? Kies dan voor een schoen met open hiel. Zo krijg je een gelijkaardig resultaat! 

Mag je sneakers onder je lange rok dragen? Uiteraard! Deze geven je een leuke, casual look. Ideaal in je vrije tijd. Besef wel dat je er kleiner mee toont. 

Ook espadrilles zijn er in alle vormen en kleuren. Je draagt ze heerlijk tijdens je vakantie of in het weekend! Ben je klein en ga je voor een lange rok? Kies dan voor espadrilles met een sleehak. Zo behoud je toch optisch je lengte! 

Schoenen in een neutrale kleur

Ook de kleur van je schoenen helpen je mee om slanker en groter te tonen. Een donkere gesloten schoen geeft zwaarte aan je silhouet. Het trekt je optisch naar beneden. Schoenen in een opvallende kleur zijn leuk, maar trekken ook de aandacht naar je voeten. En je wilt dat de aandacht naar je gelaat gaat natuurlijk. 

maxi rok schoenen

Kies dus voor schoenen in een neutrale kleur. Of nog beter, ga voor ongeveer dezelfde kleur als je rok. Zo kijkt iedereen naar je gelaat in plaats van naar je schoenen. Veel leuker toch?

 Besluit

Zo, nu heb je een uitgebreid overzicht van stijltips voor de juiste rok. Nu weet je perfect welke rok te kiezen en hoe je deze combineert. Draag je graag leuke rokken? Ik help je graag de perfecte rok voor jou uit te kiezen! 

Want een goede rok kiezen waarmee je niet kleiner of zwaarder toont, vraagt een aparte aanpak. Als rokkenspecialist heb ik een zeer groot assortiment rokken waar elke vrouw haar gading in vindt. Kom dus gerust eens langs om samen de juiste rok te kiezen.

Heb je nog vragen over de styling van een rok? Contacteer me dan zeker!