fbpx

EUREX-herenbroeken: dit zijn de verschillen tussen de sterkhouders in mijn aanbod

eurex herenbroeken

Doen: vraag eens aan een man wat hij écht belangrijk vindt bij een broek. Ik garandeer het je: draagcomfort komt op nummer één te staan. Waar vrouwen al eens vaker durven te kiezen voor mode, zal comfort bij mannen te allen tijde primeren. De juiste herenbroek kiezen die goed zit, is echter geen makkelijke opgave. Een broekenspecialist kan je hierbij helpen. 

Mijn ultieme tip? Kies voor een degelijk broekenmerk, zoals EUREX bijvoorbeeld. EUREX by BRAX is het resultaat van een productextensie (BRAX) voor mannen met wat grotere maten. Het bijzondere aan de broeken van EUREX by BRAX is dat ze comfort combineren met een tijdloze, klassieke look. 

Heb je geen idee waar jouw zoektocht naar een EUREX broek te beginnen? Dat treft, want in dit blogartikel bespreek ik met plezier de verschillende EUREX-sterkhouders in mijn aanbod.

#1 Luke

Fitting & pasvorm

Een eerste klassieker in het assortiment van EUREX is de Luke. Deze moderne 5-pocket herenbroek is erg populair. De broek heeft een normale pasvorm en een normale bovenbeenwijdte. De pijpbreedte meet 38 cm bij maat 50: dat is niet smal, maar ook niet breed. We spreken eerder van een rechte, normale pijp. 

luke eurex

De taillehoogte van deze broek is wat lager dan bij BRAX-broeken, maar wel relatief hoog in vergelijking met de andere modellen uit het EUREX assortiment. Het bijzondere aan deze broek is de Perfect Cut pasvorm: een speciale snit die zich aan elk figuurtype aanpast.

Unieke eigenschappen 

Deze broek beschikt over twee klassieke zakken aan de voorkant en twee zakken aan de achterkant. Uniek is de safety pocket: een klein zakje met rits dat in de broekzak is verwerkt. Ideaal voor het opbergen van kleine waardevolle spullen.

eurex by brax luke

Tot slot beschikt deze broek over een dynamische rekbare band, waardoor de broek makkelijk meegeeft. Zonder dat dit ten koste gaat van de vormstabiliteit uiteraard. De Luke broek combineert een uiterst comfortabel draagcomfort met een nette look. 

Ben je wat kleiner? Of heb je korte benen? Bij EUREX zijn er ook broeken met een verlaagde tailleband.

#2 Jim

Fitting & pasvorm

Het Jim model van EUREX staat voor mij ongetwijfeld op nummer één. Dit model is niet voor niets een klassieker binnen het assortiment. Het is een sportieve herenbroek, die beschikbaar is in verschillende kleuren en materialen: van denim tot chino.

jim eurex

De hoogwaardige afwerking en perfecte pasvorm maken deze broek tot een absolute allrounder voor het hele jaar. De pijpbreedte van de Jim broek meet 40 cm bij maat 50: een tikkeltje breder dan de Luke. Ideaal voor een klassieke look. De taillehoogte is wat lager dan bij de Luke. Ideaal voor korte lengtes en voor heren met een buikje.  

Unieke eigenschappen

Het bijzondere aan deze broek? Het is een flat front broek, wat concreet wil zeggen dat deze in een sobere stijl is afgewerkt zonder al te veel stiksels en nagels. Met uitzondering van de safety pocket: die blijft het model behouden. 

eurex by brax jim

Daarnaast is deze broek geweven volgens de principes van de keperbinding. Terwijl de effenbinding en alle rechtstreekse afleidingen daarvan geweven kunnen worden op een 2-schachts-weefgetouw, heeft men voor een keperbinding minimaal 3 schachten nodig.

Keperbinding geeft een soepeler stof dan linnenbinding. Keper heeft immers minder verbindingen tussen ketting en inslag. De stof krijgt een aparte look, zit comfortabel en rimpelt minder gemakkelijk. 

Ben je wat kleiner? Of heb je korte benen? Bij EUREX vind  je ook kwartmaten met een verlaagde tailleband.

#3 Pio

Fitting & pasvorm

Het Pio model is mijn favoriet onder de chinobroeken. Deze herenbroek met een perfecte pasvorm en rechte pijpen is gemaakt van een hoogwaardige mix van katoen en elastaan. 

Deze laatste is een hoogelastische vezel met meer bewegingsvrijheid. Het resultaat? Een uitstekend draagcomfort. Ideaal om een hele dag te dragen. 

pio eurex

De pijpbreedte van deze broek meet – net zoals de Luke – 38 cm bij maat 50. We spreken dus eerder van rechte pijpen, hoewel de broek wel vrij aansluitend zit. 

Unieke eigenschappen

Deze elastische chino is van aangename, lichte kwaliteit. Dit maakt van de Pio een absolute must-have voor de zomer. Uniek is het handig zakje voor je smartphone. Ideaal voor het opbergen van je dierbaarste bezit. 

pio eurex by brax

Tot slot beschikt deze broek (net zoals de andere modellen) over een dynamische rekbare band, waardoor de broek makkelijk meegeeft. Zonder dat dit ten koste gaat van de vormstabiliteit uiteraard. De Pio broek combineert een uiterst comfortabel draagcomfort met een moderne, stijlvolle look.  

Ben je wat kleiner? Of heb je korte benen? Bij EUREX zijn er broeken met een  verlaagde tailleband.

#4 Luis

Fitting & pasvorm

Last but not least is het Luis model. Deze unieke bandplooi-broek in hoogwaardige katoen kwaliteit zit iedere man als gegoten. De bandplooi zorgt voor extra ruimte op het onderlichaam, en dat merk je. In combinatie met de dynamisch rekbare band ervaar je dubbel zoveel bewegingscomfort. 

luis eurex by brax

De pijpbreedte van deze broek meet 40 cm bij maat 50. Dat is – net zoals bij de Jim – een tikkeltje breder dan gemiddeld. De taille zit tot slot ook lager, waardoor een potentieel buikje makkelijk boven de broek gedragen kan worden. 

Unieke eigenschappen

De Luis is de ideale broek voor een nette vrijetijdsuitstraling. Het is een meer geklede chino. Het is vooral de bandplooi die uniek is én opvalt. Net zoals het Pio model is dit een flat front broek: een eenvoudig, strak ontwerp zonder teveel sierstiksels. 

luis eurex

Het ontwerp is eenvoudig, maar spraakmakend door de bandplooi. Dit geeft een unieke touch aan de broek. Wat mij betreft is de Luis broek geschikt voor elke man die comfort voorop stelt en houdt van een nette, klassieke stijl. 

Besluit

Ziezo, bij deze heb je alvast even kunnen kennismaken met de sterkhouders van EUREX. Uiteraard beschik ik – naast deze sterkhouders – nog over heel wat andere modellen en merken. Deze selectie is slechts een greep uit mijn aanbod. 

Heb je interesse in het kopen van een broek? Kom dan zeker eens langs bij mij in de winkel, en dan kijken we samen welke broek voor jouw specifieke figuur en lichaamsvorm het beste is.