fbpx

7 ultieme tips om je billen mooi te laten uitkomen in een jeans

7 ultieme tips om je billen mooi te laten uitkomen in een jeans

Vrouwen besteden doorgaans meer tijd aan het shoppen van kledij dan mannen. Waarom? Vrouwen hebben dikwijls meer complexen, en letten dan ook aandachtig op allerlei details waar mannen minder op letten. 

Staat deze jeans me goed? Past de kleur bij mijn t-shirt? Is mijn achterwerk niet te dik? Een heleboel twijfels en vragen steken de kop op. 

Zeker niet onlogisch. Een mooi welgevormd zitvlak is nu eenmaal een grote troef. Zowel mannen als vrouwen houden van een mooi stel billen. Iedere bips is bovendien uniek. Niet zo gek dus dat bij iedereen een andere broek flatterend is. 

Wil je weten hoe je jouw billen het best in de verf kan zetten? Of is moeder natuur misschien minder kwistig voor je geweest? Dat treft! In dit blogartikel deel ik met plezier mijn tips om je billen in een jeans meer volume te geven, en beter te doen uitkomen. 

#1 Vergelijk de broekzakken van een jeans 

De juiste plaatsing van de achterzakken doet wonderen om je billen in een jeans mooi te doen uitkomen. Het is echter een delicate zaak. Sommige broekzakken doen je onderlichaam namelijk zwaarder tonen, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

Waar je idealiter naar op zoek bent, is extra ronding en het creëren van volume op de billen. Je wilt niet breder of zwaarder tonen, je wilt meer volume krijgen. 

Is een jeans zonder achterzakken een oplossing? Een vraag die bij velen in het hoofd zit. Het antwoord is heel duidelijk: nee. Je creëert een groot oppervlak, zonder dat je wordt afgeleid. Je toont hiermee gegarandeerd zwaarder. 

Persoonlijk vind ik de look zonder achterzakken er ook niet zo leuk uitzien. Bij een jeansbroek horen nu eenmaal zakken. Het maakt onderdeel uit van je look, maar dat is mijn persoonlijke smaak natuurlijk. 

Achterzakken verdelen bovendien optisch je achterste in verticale delen, en nemen de aandacht weg van de breedte van je onderlichaam. Je toont zo al gauw slanker. 

Broekzakken zijn dus nodig als slankmakers, maar geven niet noodzakelijk meer ronding op je billen. Hiervoor moet je specifiek de verschillende broekzakken van een jeans vergelijken. 

Zeer kleine achterzakjes bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat je onderlichaam in verhouding zwaarder toont. Niet doen dus! 

Ook zakken die laag op je billen staan, zijn doorgaans geen goede optie. Je creëert hiermee het beeld dat je billen laag hangen, en dat wil je niet. 

Tot slot kies je ook beter niet voor broekzakken die naar elkaar toewijzen, en ver uit elkaar staan. Je krijgt een optisch neerwaarts effect, en toont hiermee breder. Afblijven dus! 

jeans broekzakken v-vorm

Hét geheim voor ronde billen met extra volume? Zakken die in een V-hoek zijn aangebracht. De zakken staan bovenaan wat verder van elkaar, en onderaan dichter bij elkaar. Deze naad zorgt ervoor dat je billen er ronder, en gelift uitzien. Ideaal dus wanneer je je billen extra in de verf wilt zetten. 

#2 Kies voor een jeans met stretcheigenschappen 

Wil je dat je jeansbroek mooi aansluit op je billen? Dan moet je kiezen voor stretch. Bij Brax en Gerry Weber is men hierin zeer consequent. 

Zo is een Brax of Gerry Weber jeans steevast een samenstelling van onder andere hoogwaardig katoen, en elastomultiester of elastaan.

Beiden zijn synthetische vezels die zorgen voor meer bewegingsvrijheid, en beschikken over goede terugveereigenschappen. Dit is in de eerste plaats belangrijk voor de duurzaamheid van je jeansbroek. 

Wanneer je een nieuwe jeans koopt, zit deze doorgaans mooi strak rond je lichaam en billen. Na enkele wasbeurten wordt de jeansbroek echter gaandeweg groter en groter, en blijft er na verloop van tijd niets meer over van zijn oorspronkelijke vorm. 

jeans stretch

Het resultaat? Een uitgelubberde jeans die los hangt rond je billen. Geen vormen meer te bespeuren. Weg strakke billen! 

Een jeans in goede stretchkwaliteit is dus in de eerste plaats belangrijk, wil je deze nog lang kunnen dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat een stretchstof je billen natuurlijk omhult. Een jeansbroek die mooi aanspant, laat je billen prominent naar voren komen. 

Heb je trouwens al eens gehoord van een push-up jeans? Net zoals dat bij een beha het geval is, geeft een push-up jeans je billen een liftend effect. Niet door een padding van siliconen, wel door zijn aparte snit en extra nepen. 

#3 Let op de pasvorm van de jeans 

Ga bij jezelf eens na. Hoeveel broeken pas jij gemiddeld vooraleer je een jeans vindt die goed bij je past? Als er ergens veel calorieën verbrand worden, dan is dat niet op het sportveld, maar wel in de paskamers van kledingwinkels.

Je kunt dergelijke situaties echter voorkomen, door gewoon van in het begin te letten op de pasvorm van een jeans. Ook goed advies bij een broekenspecialist bijvoorbeeld, doet je uren tijd en veel kopzorgen besparen. 

In elk geval: welke pasvorm is nu het best, als je jouw billen mooi wilt doen uitkomen in een jeans? Wel, dat is afhankelijk van bips tot bips. 

jeans pasvorm

Heb je ronde, welgevormde billen van nature, en wil je deze camoufleren? Kies dan zeker niet voor een skinny model. Alles is een kwestie van proporties. Des te smaller te pijpen en het model, des te breder je zal tonen. 

Je kiest in dat geval beter voor een feminine fit. Deze pasvorm zit niet te strak rond je lichaam, en heeft een hogere taille. Een high waisted jeansbroek heeft als voordeel dat je je broek niet voortdurend omhoog hoeft te trekken, en benadrukt jouw ronde billen het mooist. 

Heb je een bescheiden bibs, en wil je juist wel je heupen en rondingen in de verf zetten? Dan is een skinny broek exact wat je nodig hebt. Des te smaller de pijpen, des te meer aandacht er gaat naar je achterwerk. 

#4 Hou rekening met de kleur van de jeans 

Lichte kleuren reflecteren de lichtgolven naar je toe. Ze springen – letterlijk – in het oog. Donkere kleuren daarentegen, reflecteren de lichtstralen veel minder. Ze neigen dus naar achter.

kleuren jeans

Hier kan je handig van gebruik maken, wanneer je je billen moet wilt doen uitkomen in een jeans. Wil je liever dat jouw heupen en billen niet op de voorgrond treden? Kies dan voor een donkere jeans. 

Andersom geldt dan logischerwijs dat je best voor een lichte kleur jeans kiest, wil je ervoor zorgen dat je billen gezien worden. Een vintage jeans met lichte vlekken op je billen bijvoorbeeld, is een prima keuze! 

#5 Selecteer de juiste broekmaat 

Je jeans kan beter te strak zitten bij het passen, dan te los. Het is algemeen bekend dat een jeans uitloopt. Je jeans moet idealiter net iets té aanpassend zitten bij het passen. Zolang de rits en knoop van je broek dicht kan, is er geen probleem. Dan heb je de juiste maat te pakken. Net een tikkeltje te strak is altijd beter. 

jeans pasvorm maat

Een stretch jeans past zich namelijk gaandeweg aan aan je lichaam. In het begin zal deze misschien nog wat stroef en strak aanvoelen, maar na verloop van tijd zal je jeansbroek de vorm van jouw lichaam aannemen. 

Besluit

Als broekenspecialist weet ik alles over broekenpasvormen, en hoe je je billen het best in de verf kan zetten. Broeken en jeans zijn mijn specialiteit, zowel voor mannen als voor vrouwen.

De juiste keuze maken? Kom gewoon langs bij mij in de winkel, en we bekijken het samen. Ik bekijk jouw figuur, en maak voor jou een selectie van broeken die ideaal zijn voor jouw lichaamsvorm.

Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!