fbpx

De hipste broekentrends van 2022 (ultieme checklist)

De hipste broekentrends van 2020 (ultieme checklist)

De zomer komt weer stilaan op zijn eind, en dat betekent dat het najaar binnenkort zijn intrede zal doen. Het ideale moment om jezelf een nieuw exemplaar aan te schaffen, want elk seizoen worden we verrast met nieuwe broekentrends. 

Slaat de paniek je al om het hart? Wees gerust, hippe broeken zijn nog nooit zo comfortabel geweest. Tegenwoordig zitten onze broeken veel ruimer en wijder rond het lichaam, en dat maakt ze gemakkelijk om te dragen. Dit is een hele verandering na de periode waarin skinny helemaal in was. 

Wil jij graag de show stelen in een comfortabel exemplaar? Dan ben je hier aan het goede adres. In dit blogartikel zet ik de 6 leukste en hipste trends van 2022 op een rij. En geloof me: er is keuze genoeg voor elke smaak, gelegenheid of lichaamsvorm!

#1 Broeken met toelopende pijpen (tapered leg)

Deze jaren zeventig trend is helemaal terug van weggeweest! Jarenlang waren strakke broeken de mode. Dit seizoen heeft de skinny jeans eindelijk een opvolger gekregen; de tapered leg jeans. 

Deze broek met toelopende pijpen zit over het algemeen wat ruimer rond het lichaam. Ideaal voor liefhebbers van de skinny look, die graag wat meer ruimte rond de heupen en billen willen. 

Broeken met toelopende pijpen (tapered leg)
Brax

De tapered leg jeans is namelijk nog steeds smal aan de broekspijpen, maar zit gewoon wat losser omheen de billen en bovenbenen. Prettig, én comfortabel! Wat wil je nog meer? 

Hoe draag je het?

Deze broek heeft gigantische voordelen. Je geniet in de eerste plaats van extra comfort op de heupen en billen. Bovendien zorgt een vorm die onderaan smal is, en bovenaan breder, voor een liftend effect. Je zal dus slanker, en groter tonen met deze broek. Ideaal voor dames die klein zijn, en graag groter willen tonen! 

Broeken met toelopende pijpen (tapered leg)

Met de tapered leg kan je in principe alle kanten op. Ga voor een sportieve pull met sneakers of kies voor een gemakkelijke laars. In combinatie met pumps en een hippe blazer, maak je van de tapered jeans dan weer een geschikt exemplaar voor op kantoor. 

Handig: omdat deze broek je silhouet toch verlengt, mag je de broek ook in een lichte kleur of met opvallende print kiezen. Herhaal dan wel de kleur in de accessoires aan je gelaat.

#2 Broeken met wijd uitgaande pijpen (flared leg)

Comfortabel, wijd en chic; dat zijn de sleutelwoorden van dit seizoen. De trend van breed uitgaande pijpen is een nieuwe rage. De broek blijft aanpassend aan het bovenbeen, maar loopt dan breed uit naar beneden. Het omgekeerde silhouet dan dat van de tapered leg broek in feite. 

flared leg brax
Brax

Heb je extra vrouwelijke heupen en billen? Dan is een broek met brede pijpen altijd een voltreffer. Zo breng je balans in je silhouet. Ook wanneer je wat zwaarder bent op het onderlichaam, is deze broek een prima keuze. 

Een skinny jeansbroek laat je in elk geval beter links liggen. Een zwaar voorwerp toont namelijk nog zwaarder, als je het omringt met fijne kleine voorwerpen.

Omdat de pijpen bij de flared leg breed zijn, zullen je heupen en billen in verhouding dus slanker tonen. Strak van boven, wijd van onder – hét recept voor een paar killer legs! 

Hoe draag je het?

Een kort bovenstuk is een prima idee. Wijde pijpen verkleinen namelijk optisch je silhouet. Met een flared leg broek, toon je dus altijd kleiner. Een lang bovenstuk zou je in dat geval optisch nog kleiner doen tonen. 

Broeken met wijd uitgaande pijpen (flared leg)

Ga gerust voor een bovenstuk in opvallende kleuren, en vergeet zeker niet een leuk accessoire uit te kiezen. Denk hierbij aan een sjaal, een halsketting of een kapsel met een hoog volume. 

Kies ook liefst voor een schoen in een donkere kleur met een hak. Of ga voor een leuke laars en je bent helemaal trendy en stijlvol!

#3 Broeken met een omgeplooide zoom (turned up)

Ben je niet klein, en hou je van een sportieve look? Dan is de omgeplooide zoom of turned up broek een super mooi exemplaar voor jou. Broeken met een omgeplooide zoom vallen doorgaans tot op de enkels.

turned up broek brax
Brax

Hoe draag je het?

Waarom dit zo’n favoriet is bij veel mensen? Je kunt je schoenen mooi in de kijker zetten. Combineer deze broek dus gerust met je nieuwste, stoerste paar laarzen of sneakers. 

Broeken met een omgeplooide zoom (turned up)

Omdat de omslag je benen een beetje korter doen lijken, staat ook een hoge en elegante hak prima bij deze broek. Ga tot slot voor een opvallend effect op het bovenlichaam. Denk hierbij aan een fel gekleurde t-shirt of pull. Dit geeft namelijk een liftend effect. 

Doe je dit niet, dan blijft de aandacht bij de zoom van je broek hangen, en dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn.

#4 Broekspijpen in ballonvorm (slouchy broek)

Bij deze broek zijn de pijpen erg rond van vorm. De rondheid start aan de tailleband en eindigt aan de zoom. Er wordt dus extra veel ruimte gecreëerd over het ganse been.

ballonbroek gerry weber
Gerry Weber

De zogenaamde balloon snit is met zijn hoge taille en smalle enkelomtrek flatterend voor zowat alle lichaamstypes. Echter, door de ronde vorm van de broekspijpen is deze broek voornamelijk ideaal voor een dame met volle ronde heupen en billen.

Hoe draag je het?

Het toevoegen van extra ruimte rond je silhouet moet voorzichtig gebeuren! Een oversized bovenstuk met een ballonvormige broek? Hiermee teken je niet voor elegantie. 

Hoe breder en ruimer de kleding op het onderlichaam, hoe korter en aanpassend je best het bovenstuk kiest. Anders wordt het ganse silhouet breed, en zo toon je zeker niet slanker. 

Broekspijpen in ballonvorm (slouchy broek)

Koop je bovenstuk dus in elk geval ietsje strakker, en ga voor een korte lengte. Zo creëer je pit in je silhouet. Deze broek combineren met lichte opvallende schoenen is trouwens ook geen goed idee. Het is beter om de aandacht naar het gelaat te trekken voor een optisch liftend effect.

#5 Hoge taillebroeken met geknoopte tailleband (high paper bag waist)

Jarenlang was een broek met hoge taille gereserveerd voor dames op leeftijd. Deze tijd is nu definitief voorbij. Sinds kort ben je super hot met een hoge taillebroek. 

geknoopte tailleband brax
Brax

Een hoge taillebroek heeft zo zijn voordelen. Vooral als je stevige billen en heupen hebt. Je hebt het ongetwijfeld al weleens zelf ondervonden; een lage taillebroek maakt dat ze gedurig afzakt, en dat je ze steeds opnieuw moet optrekken. 

In een hoge taillebroek zit je super gemakkelijk, en ze blijft altijd op haar plaats zitten. Een hoge taillebroek heeft bovendien dikwijls bandplooien. Dit zijn verticale plooien die starten vanuit de tailleband. Hierdoor creëer je extra veel ruimte op de heupen en billen. 

Prachtig voor een dame met vrouwelijke vormen. Deze extra ruimte kan ze zeker gebruiken. De geknoopte tailleband anderzijds, geeft je broek een heerlijk eigentijdse look. Van elegantie gesproken!

Hoe draag je het?

Deze broek met hoge taille en geknoopte tailleband is ideaal om een fijne taille te benadrukken. Stop dan ook best je bovenstuk in je broek. Zo komt je taille nog meer naar voren. 

Hoge taillebroeken met geknoopte tailleband (high paper bag waist)

De high paper bag waist broek op zich, is al een erg fashionable item. Een sober bovenstuk is dan ook geen schande. Sterker nog, hierdoor gaat de aandacht volledig naar jouw trendy broek, en naar je taille!

#6 Broeken met opvallende prints en ruiten

Een broek mag echt iets unieks hebben. Broeken met opvallende prints zijn dan ook een echte voltreffer. Vooral geruite broeken, of pied-de-poule prints zijn echte must-haves. 

geruite broek raphaela
Raphaela By Brax

Hoe draag je het?

Ben je bang dat je een heftige print op je broek niet kunt combineren? Door de juiste prints en kleuren met elkaar te verenigen, creëer je al snel een uniek schouwspel. 

Met een geruite broek kan je in elk geval gemakkelijk aan de slag. Let erop dat de meest opvallende lijn in het patroon de verticale lijn, en niet de horizontale lijn is. 

Broeken met opvallende prints en ruiten

Je lichaam toont hiermee optisch slanker. Ben je niet zo’n durfal? Hoe fijner de lijnen, en hoe minder groot het kleurcontrast op de broek, hoe slanker je ermee toont.

Een geruite broek draag je over het algemeen liefst met een effen bovenstuk. Een bovenstuk met één grote tekening vooraan op een effen achtergrond kan nog net.

Ook pied-de-poule is schitterend voor een winterbroek. Ook hier geldt hoe fijner de print, hoe slanker je ermee toont. Een gouden regel? Herhaal de kleur van de print in je bovenstuk.

Ga je voor een echt opvallende print? Kies dan zeker voor donkere schoenen. Met lichte schoenen gaat de aandacht teveel naar je voeten. Het is altijd beter de aandacht naar boven te trekken voor het liftend effect.

Besluit

Een broek kopen, vraagt een doorgedreven advies. Je moet onder andere rekening houden met je lichaam, de modetrends en de gelegenheid. Professionele raad is dus geen overbodige luxe. 

Zit je overigens nog met vragen? Dan mag je mij altijd contacteren. Als broekenspecialist heb ik een uitgebreid assortiment aan verschillende broeken; hoge of lage taille, breed of smal, denim of gekleed, met of zonder wassing.

De verschillende modellen, kleuren en lengtes in mijn aanbod maken dat er keuze is voor elke lichaamsvorm en elk figuur. Kom zeker eens langs, en dan gaan we samen op zoek naar een broek die (letterlijk) bij je past!